طراحی سیستم bms

طی سالیان گذشته، دنیای دیجیتال و فناوری‌های مربوط به آن، تقریباً به اکثر حوزه‌ها، صنایع، محصولات و خدمات راه یافته است و طراحی خانه هوشمند از اهمیت برخوردار است. این روزها، جایی نیست که حضور گزینه‌های دیجیتالی را در آن شاهد نباشیم. این مورد، به خوبی با فناوری‌های مدرن ترکیب شده و ماحصل آن‌ها، راحتی، ساده سازی، تسریع امور و در یک کلام، هوشمند شدن همه آن گزینه‌هایی است که در زندگی خود با آن‌ها سر و کار داشته و به نوعی حس وابستگی داریم. از گوشی تلفن هوشمند گرفته تا اپلیکیشن‌ها، نرم افزارها، خودرو و لوازم منزل و... در همه آن‌ها، دیجیتال بودن و هوشمندی، حرف اول را می‌زند.در این مطلب با طراحی سیستم bms آشنا می شویم.

هوشمند سازی در دنیای امروز به قدری سریع و حرفه‌ای انجام می‌شود که حتی یک نوآوری جدید در این زمینه، به سرعت قدیمی و از مد افتاده به نظر رسیده و مصرف کنندگان، طالب گزینه و نمونه جدیدتری هستند. به همین دلیل، اکثر کمپانی‌های پیشرو و جدید، مرتباً سرویس‌های خود را به‌روز کرده و در خصوص نمونه‌های جدید، تحقیق و توسعه مفصلی انجام می‌دهند. یکی از بخش‌های مهمی که همه ما با آن سر و کار داریم، خانه است. زیرا اکثر اوقات خود را در خانه گذرانده و اگر سیستم‌ها و بخش‌های خانه، به مکانی هوشمند تبدیل شود، مزایای متعددی را به همراه خواهد داشت. اما انواع سیستم‌های هوشمند ساختمان، کدامند؟ 

طراحی سیستم bms




طراحی سیستم bms

از آنجایی که هر ساختمان و خانه، دارای بخش‌های مختلفی است، بنابراین به همین نسبت نیز انواع سیستم‌های هوشمند ساختمان را می‌توان در نظر گرفت. اما قبل از آن که به توضیحی درخصوص انواع سیستم‌های هوشمند ساختمان بپردازیم، بهتر است به این نکته اشاره شود که یک ساختمان می‌تواند به دو شیوه به سیستم هوشمند مجهز شود:

1. هوشمندسازی به شیوه با سیم: در این سیستم و برای ارتباط با بخش‌هایی از تجهیزات هوشمند ساختمان، مانند مانیتور، پرده برقی و یا دستگاه کارت خوان، به سیم‌هایی جهت انتقال داده و فرامین مربوطه نیاز است.

2. هوشمندسازی به شیوه بی سیم یا وایرلس: در این سیستم، انتقال داده و فرامین انجام می‌شود، اما از سیم کشی خبری نیست.

برای آشنایی با کلید هوشمند لمسی تک پل Orvibo به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

در ادامه، به انواع سیستم طراحی سیستم bms اشاره کرده و آن‌ها را توضیح می‌دهیم:

1) هوشمندسازی درب‌ها و کرکره ها: با هوشمندسازی بخش‌هایی مانند درب، کرکره، پرده، پنجره و سایبان‌ها، می‌توان آن‌ها را با ارسال فرامین مختلف، کنترل کرد.

2) کنترل جهت سامانه دزدگیر و اطفاء حریق: شاید بی ربط نباشد اگر بگوییم که سیستم‌های هوشمند موجود در ساختمان، نقش محافظان خانه را بازی می‌کنند. بدین صورت که آن‌ها به وسیله سنسورها و مواردی از این دست، کلیه حرکت‌ها و ورود و خروج‌ها به داخل و خارج خانه را بررسی می‌کنند. به عنوان مثال، اگر کد و رمز اشتباه و نامناسبی به سیستم‌های حفاظتی داده شود، سیستم هوشمند به سرعت صدای آژیر را پخش کرده و ساکنین خانه را از حضور افراد غریبه آگاه می‌سازد. این امر می‌تواند از طریق پیامک به شماره تلفن همراه مالک ساختمان نیز اطلاع داده شود.

ضمن اینکه می‌توان به وسیله سیستم‌های هوشمند ساختمان، دوربین‌های مدار بسته را کنترل کرده و از نشتی و آب گرفتگی نیز جلوگیری کرد. ضمن اینکه حفاظت از سیستم برق ساختمان نیز می‌تواند به وسیله انواع سیستم هوشمند ساختمان کنترل شود. سیستم اعلام حریق قادر است تا در زمان بروز هرگونه حادثه ای، علاوه بر هشدار، روشنایی، تهویه راهروها و مسیر‌های خروج امن را فعال کند. ضمن اینکه با بستن اتوماتیک شیر اصلی گاز و قطع آب، به‌طور هم‌زمان از طریق خط تلفن متصل به سیستم هوشمند با مراکز امدادرسانی مانند آتش‌نشانی، اورژانس و پلیس تماس گرفته و نشانی ساختمان مربوطه را نیز به آن‌ها اعلام کند.

3) کنترل روشنایی: این مورد روشن و خاموش کردن اتوماتیک لامپ‌ها، تنظیم میزان سطح نور، کاهش یا افزایش و تعیین و مشاهده وضعیت و امکان روشن و خاموش نمودن آن‌ها از راه دور و بیرون ساختمان است.

4) کنترل وسایل الکتریکی: به وسیله طراحی سیستم bms ، امکان مطلع شدن از وضعیت کلیه وسایل الکتریکی ساختمان و کنترل این بخش ها، میسّر شده است.

5) کنترل تردد و سیستم آیفون تصویری: در ساختمان‌های هوشمند، امکان دریافت تصویر اشخاصی که به منزل مراجعه می‌کنند، بر روی صفحه نمایشگر فراهم شده است. اگر ساکنین در ساختمان حضور نداشته باشند، تصویر فرد به همراه زمان مراجعه ثبت خواهد شد. ضمن اینکه به وسیله اینترنت می‌توان از راه دور با فرد مراجعه کننده ارتباط برقرار کرد.

6) کنترل آبیاری فضای سبز: با سیستم هوشمند سازی ساختمان، امکان آبیاری گیاهان موجود در حیاط و یا داخل ساختمان وجود داشته به صورت اتوماتیک وجود داشته و این مورد طبق برنامه از پیش تعیین شده، قابل انجام خواهد بود.

مطالعه بیشتر: فروش محصولات خانه هوشمند z-wave




طراحی سیستم bms و مزایای آن

در پایان، به مزایای هوشمند سازی ساختمان به صورت خلاصه اشاره خواهیم کرد.

• افزایش ایمنی

• استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آن‌ها

• کاهش چشمگیر هزینه‌های مربوط به نگهداری و بهینه‌سازی

• صرفه‌جویی در مصرف انرژی

• امکان بررسی و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق اینترنت و به وسیله تبلت یا گوشی هوشمند

• ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه‌ریزی زمانی عملکرد

• ایجاد محیط مطلوب برای ساکنین

• عدم نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان

• امکان دریافت گزارش‌های آماری از تجهیزات و عملکرد آن‌ها جهت بهینه‌سازی مصرف و عملکرد

• و...


مطالعه بیشتر: کنتاکتور اشنایدر



برای مشاوره و دریافت بهترین قیمت با ما در ارتباط باشید
Download Area Find store