طراحی هوشمندسازی ساختمان
طراحی خانه هوشمند امروزه به بخش مهم و جدانشدنی از مدرنسازی سازههای مسکونی در هر نقطه از دنیا طراحی هوشمندسازی ساختمان تبدیل شده است. فرصتی برای بهره مندی هر چه بیشتر از مزایای هوشمندسازی و خانههای مجهز به فناوری اتوماسیون که راحتی، آسایش و سهولت در استفاده از تجهیزات موجود را بهدنبال میآورد.
نکته مهم د کاربرد بهینه دیزاین هوشمند سازی ساختمان، وجود طراحی صحیح و هوشمندانه است. تا جایی که بدون طراحی هوشمندسازی ساختمان نمیتوان انتظار چندانی برای بهرهمندی کامل از آنها داشت. به عبارتی در صورت عدم وجود طراحی هوشمندسازی ساختمان مهندسی شده برای اجرای این تکنولوژی نوین نتیجه کاملی از این کار نخواهیم گرفت.
در مطلب پیش رو ضمن معرفی اجمالی اسمارت هوم به اهمیت موضوع طراحی آن میپردازیم.
با ما در مطالعه این نوشتار همراه شوید و بیشتر در مورد دیزاین هوشمند سازی ساختمان بدانید.
در این مطلب به موارد زیر پرداخته می شود:
- طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری
- طراحی خانه هوشمند
- طراحی هوشمندسازی ساختمان
طراحی خانه هوشمند
طراحی هوشمندسازی ساختمان حیات انسان تاریخچه پر فراز و نشیبی دارد که گرایش به هوش و ابداعات و اختراعات گوناگون در سراسر آن بهخوبی قابل مشاهده است. بسیاری از این ابتکارات در مسیر راحتی و فراهم شدن شرایط استفاده بهتر و بیشتر از امکانات زندگی قرار دارد. مانند آنچه در فرایند هوشمندسازی خانههای مسکونی با آن روبرو هستیم.
نتیجه بهکارگیری این تکنولوژی پیش از هر مورد دیگری، آسایش بیشتر و سهولت و راحتی در استفاده از ملزومات روزمره زندگی است. گرچه این ورد تنها دستاورد بهکارگیری فناوری طراحی خانه هوشمند نبوده و مزایا و فواید بسیار دیگری نیز از آن بهدست میآید.
اما آنچه نتایج این کار را به بالاترین میزان ممکن رسانده و بیشترین مزایا را از بهکارگیری آن نصیب کاربران میکند، طراحی بهینه و حساب شده این پروسه است. موضوعی که امروزه با عنوان طراحی خانه هوشمند یا BMS شناخته میشود.
مبحث هوشمندسازی و طراحی آن در سازههایی با همین مشخصات، بهدلیل گستردگی و تنوع بالای مواردی که در بر میگیرد بسیار مفصل و پیچیده بوده و بخشهای مختلفی را شامل میشود. از اداره تجهیزات روشنایی و نورپردازی تا کنترل ورودیهای ساختمان و از مدیریت سیستمهای اعلان خطر و اطفای حریق تا بهینهسازی استفاده از ملزومات دکوراتیو منزل مانند پردهها و بسیاری موارد دیگر، هر یک بخشی از سیستم هوشمندسازی ساختمانهای امروزی هستند که نیاز به طراحی دقیق مهندسی شده دارند.
در ادامه به معرفی مهمترین مواردی میپردازیم که در طراحی خانه هوشمند باید مورد توجه قرار گیرد.
طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری
برای استفاده از فناوریهای روز دنیا از قبیل امکانات آن و دیزاین هوشمند سازی ساختمان لازم است با ایدههای خلاقانه پیادهسازی دیزاین هوشمند سازی ساختمان نیز همراه باشیم. مانند آنچه در طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری بهکار گرفته و با فراهم کردن امکانات آن به محلی راحت، مجهز و البته امن برای زندگی دست مییابیم.
در کنار طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری و با وجود مزایای بسیار این نوع ساختمان، از امکان وجود چالشهایی مانند هزینه بالای ساخت آن نیز نمیتوان غفلت نمود. موردی که طراحی ارزان و اقتصادی طراحی خانه هوشمند را به ایدهای خلاقانه تبدیل میکند.
برخلاف تصور رایج، طراحی خانه هوشمند و دیزاین هوشمند سازی ساختمان لزوما با هزینههای بالا صورت نمیگیرد و امکان اجرای مقرونبهصرفه و اقتصادی آنها نیز وجود دارد. برای درک بهتر طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری کافی است به تنوع پایانناپذیر ملزومات و تجهیزات موجود برای طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری رجوع شود.
پیشنهاد میکنیم طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری را قسمت به قسمت عملی کرده و کار را از بخشهای پرکاربرد مانند نورپردازی و آشپزخانه آغاز نمایید.
در این بخش از مطلب به چند نمونه از طراحی هوشمند مورد استفاده در خانه و دیزاین هوشمند سازی ساختمان خواهیم پرداخت. مواردی که میتوانند بهعنوان الگو برای استفاده در سایر قسمتها نیز بهکار گرفته شوند.
طراحی هوشمندسازی ساختمان
تجهیزات ایمنی و تاسیسات از اساسیترین و زیربناییترین بخشهای هر خانه به شمار میآیند که سهم زیادی در آسایش و راحتی ساکنین ایفا میکنند.
اتصالات الکتریکی و الکترونیکی، سیستمهای صوتی و تصویری و شبکه آبرسانی ساختمان، تجهیزات رفاهی نظیر آسانسورها، تاسیسات مرکزی سرمایش و گرمایش، تهویه مطبوع و نظارت بر نما و مشاعات و بسیاری موارد حساس دیگر در این بخش قرار میگیرند.
طراحی هوشمندسازی ساختمان به شما این امکان را میدهد تا این مجموعه را در بخشهای مکانیکی متصل به شبکه برق بهراحتی هدایت نمایید. ارتباط این بخش با شبکه اینترنت و نظارت کامل بر عملکرد آن از طریق پنل کنترل مرکزی نصب شده در خانههای هوشمند، نیاز به ناظر جداگانه و خدمات دست و پاگیر سرایداری و هزینههای بالای شارژ در این موارد را از میان برمیدارد. به این ترتیب با استفاده همزمان از سیستم نرمافزاری و طراحی هوشمندسازی ساختمان میتوان مراحل کار را از هر نقطه حتی فواصل دور کنترل و هدایت نموده و بر تنظیمات این تاسیسات بهطور دقیق و کامل نظارت نمود.
در این صورت بین شما و کنترل این مجموعه تنها یک گوشی همراه یا تبلت متصل به شبکه اینترنت واسطه بوده و کلیه مراحل کار بهراحتی قابل انجام است.
برای مثال اگر هنگام مراجعه افراد یا مهمانان خود در خانه طراحی هوشمندسازی ساختمان حضور نداشته باشید، در صورت تمایل میتوانید قفل هوشمند خانه خود را از راه دور و توسط گوشی همراه کنترل نموده و با وارد کردن رمز مربوطه درب را بهروی آنها باز کنید.
همینطور کنترل سیستمهای اعلان و اطفای حریق در هر لحظه حتی هنگام عدم حضور شما در ساختمان از طریق اینترنت و بهوسیله گوشی همراه امکانپذیر خواهد بود.برای آشنایی با طراحی خانه هوشمند همراه ما باشید.
روشنایی هوشمند: از حذف یا هوشمندسازی کلیدهای سنتی تا نورپردازی حرفهای!
روشنایی منازل نهتنها از نظر حس مثبت و انرژی زیادی که به افراد و ساکنین میبخشد، بلکه بهدلیل تاثیر شایانی که در رفاه ساکنین دارد قابل تامل است.
کافی است طراحی خانه هوشمند را به بخش نورپردازی و روشنایی خانه تسری دهید تا تغییر چشمگیر آن خیلی زود شما را راضی و شگفتزده کند! در این مورد اجرای روشهای مختلفی امکانپذیر است:
میتوان کلیدهای سنتی موجود را حذف نموده و از طریق پنل مرکزی، ریموت کنترل، دستیار صوتی یا پنل هوشمند و غیره چراغها را روشن و خاموش نمود. همچنین میتوان بدون حذف این کلید و پریزها، از طریق هوشمندسازی و اتصال آنها به شبکه هوشمند خانه این تغییر را ایجاد کرد. کلیدهای مورد استفاده در این سیستمهای هوشمند ویژگیهای مناسب و متمایزی نسبت به نمونههای کلاسیک دارند. از جمله در برابر خش، ضربه و نفوذ رطوبت مقاوم هستند. این ویژگی امکان استفاده از چنین کلیدهایی را در فضاهای مختلف از جمله سرویسهای بهداشتی و فضاهای خارج از ساختمان نیز فراهم میکند.
طراحی سیستم تهویه در خانه هوشمند: زیبا، مدرن، بهصرفه!
اگر سناریوهای موجود برای هوشمندسازی ساختمان را مرور کنیم درمییابیم که تهویه مطبوع و فراهم آوردن سرمایش و گرمایش لازم و مورد نیاز در خانه از موارد مهم در این مجموعه است. موردی که نهتنها راحتی بلکه سلامتی ساکنین را نیز تحتتاثیر قرار داده و خیلی زود به بخش مهمی از آسایش خانواده تبدیل میشود.
با اتصال این مجموعه به شبکه اینترنت و هوشمندسازی آن در مجموعه طراحی خانه هوشمند مزایا آن بهراحتی در دسترس شما بوده و کنترل و تنظیمات آن بهمراتب راحتتر خواهد بود.
به همین دلیل تهویه و سیستمهای تنظیم کننده دمای ساختمان از بخشهای مهم در طراحی خانه هوشمند بهشمار میآیند.
روشها و تجهیزات متنوعی برای این کار وجود دارد که از کولرهای آبی و گازی تا انواع اسپیلت، پکیج، سیستمهای گرمایش از کف، رادیاتور، فن کوئل و پکیج هوشمندسازی خانه را شامل میشود. کلیه این تجهیزات قابلیت هوشمندسازی را داشته و در پروسه هوشمندسازی ساختمان یا BMS منظور میشوند.
در کنار همه این موارد، صرفهجویی چشمگیر و قابل توجه در انرژی از دیگر مواردی است که به طراحی خانه هوشمند و نصب و پیادهسازی این سیستم نصیب کاربران میشود. موردی که بهویژه در شرایط کنونی و با توجه به چالشهای چشمگیر موجود در زمینه مصرف انرژی و مدیریت هزینهها بسیار مفید و اصولی بهنظر میرسد.
دیزاین هوشمند سازی ساختمان
امنیت بخش مهمی از راحتی و آسایش هر خانه و ساکنین آن را تشکیل میدهد. تا جایی که بدون وجود امنیت هیچ خانهای را نمیتوان راحت و ایمن دانست. راههای مختلفی هم برای فراهم کردن شرایط امنیت و ایمنی ساختمان وجود دارد که از نصب نرده و بستن قفل به روش سنتی تا دیزاین هوشمند سازی ساختمان را شامل میشود.
امروزه روشهای مدرن در قالب طراحی خانه هوشمند نیز در بخش ایمنی تجهیزات مصرفی و امنیت ساختمان به این مجموعه افزوده شده تا این پروسه را به بهترین شکل به اجرا بگذارد. بخش زیادی از این تجهیزات در سیستم طراحی خانه هوشمند به روش اینترنت اشیاء و به شکل بیسیم عمل میکنند و نیازی به زیرساخت و اتصالات پیچیده و دستوپاگیر ندارند. موردی که علاوه بر زیبایی و جنبه دکوراتیو جذاب در دیزاین هوشمند سازی ساختمان از سهولت کاربرد و سرعت عمل بالایی نیز برخوردارند.
دوربینهای مداربسته کنترل کننده محیط، قفلهای هوشمند با قابلیت کنترل از راه دور و سنسورهای هوشمند تنها بخشی از این مجموعه گسترده هستند که بدون نیاز به تخریب یا تعویض سیستمهای قبلی قابل نصب و راهاندازی هستند.
به این ترتیب استفاد از این سیستمها در طراحی خانه هوشمند را میتوان با صرف کمترین زمان و هزینه در خانه هوشمند بهکار گرفته و نصب و راهاندازی نمود. موردی که ضمن زیباسازی خانه و بدون نیاز به تجهیزات اضافه، امنیت را در بالاترین سطوح به محیط ساختمان هدیه کرده و راحتی و آسایش ساکنین را تضمین میکند.برای آشنایی بیشتر با دیزاین هوشمند سازی ساختمان با کارشناسان ما تماس بگیرید.
و در پایان...
اگر از طرفداران فناوریهای نوین و روز دنیا و استفاده از تکنولوژی روز دنیا در زمینه سیستمهای هوشمند ساختمان موسوم به BMS هستید، پیشنهاد میکنیم موضوع طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری را جدی بگیرید. با طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری ضمن صرفهجویی قابل توجه در زمان، هزینهها و مصرف انرژی، بیشترین استفاده را از اجزای این سیستم نموده و راحتی، آسایش و نمای زیبا را یکجا دریافت میکنید.تیم هوشمندسازی نویان شما را در این زمینه راهنمایی می کند.
با سیستمهای مجهز و مدرن طراحی خانه هوشمند زندگی مدرن را شیرین تجربه کنید!
در این جا با طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری آشنا شدید.
مطالعه بیشتر: فروش محصولات خانه هوشمند z-wave
طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری
دیزاین هوشمند سازی ساختمان شامل چه مراحلی می شود؟ در دنیایی که همه چیز به سمت هوشمند سازی می رود، باید اصول دیزاین هوشمند سازی ساختمان را بدانید. برای این کار باید یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید. از همین رو کمک گرفتن از افراد حرفه ای در این زمینه اهمیت زیادی دارد. سیستم های هوشمند در بخش های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. برای اینکه با آن ها بیشتر آشنا شوید، در ادامه درباره نکات طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری و البته اجرای دیزاین هوشمند سازی ساختمان بیشتر صحبت می کنیم. پرده برقی کنارور هوشمند معمولا در طراحی خانه هوشمند کاربرد دارد.
کنترل پرده orvibo در طراحی ها معمولا استفاده می شود.
نکات طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری
طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری اهمیت زیادی دارد. از همین رو بهتر است که برای این کار از افراد حرفه ای و متخصص در این زمینه کمک بگیرید. برای اینکه در زمینه دیزاین هوشمند سازی ساختمان موفق عمل کنید، باید بدانید که چگونه می خواهید روز خود را بگذرانید؟ در کنار طراحی خانه هوشمند ایده آل ها و علاقه مندی های خود را مشخص کنید. طراحی هوشمندسازی ساختمان ابعاد مختلفی دارد. برای اینکه طراحی خانه هوشمند را انجام دهید، باید به افراد متخصص در همان ابعاد مراجعه کنید. نکته مهم این است که افراد مورد نظر باید تجربه کافی در آن زمینه را داشته باشند. کمک گرفتن از افراد با تجربه در زمینه طراحی هوشمندسازی ساختمان خصوصا برای ایده پردازی بسیار مهم است. این فرد می تواند پیشنهاداتی را درباره دیزاین هوشمند سازی ساختمان ارائه کند که به ذهن شما نمی رسید. علاوه بر همه این ها متخصص طراحی خانه هوشمند کمک می کند تا انتخاب های هوشمندانه ای متناسب با بودجه خود داشته باشید. به یاد داشته باشید پس از برنامه ریزی باید برای دیزاین هوشمند سازی ساختمان کابل کشی کنید. این کابل کشی در طراحی هوشمندسازی ساختمان اهمیت دارد و باید به درستی انجام شود.
هوشمندسازی ساختمان چیست؟
طراحی هوشمندسازی ساختمان به معنای طراحی و تنظیم یک سیستم یکپارچه است که بتوان با استفاده از آن تجهیزات برقی داخل ساختمان را کنترل نمود. در این سیستم تمام لوازم و ابزارهای برقی مورد نظر به یک شبکه وصل میشوند، اما از راه دور با استفاده از یک گوشی هوشمند یا تبلت قابل کنترل هستند. یکی از پرکاربردترین امکانات در طراحی هوشمندسازی ساختمان، سیستم روشنایی هوشمند است. با استفاده از سیستم روشنایی هوشمند میتوان چراغهای یک ساختمان را از راه دور روشن یا خاموش کرد، برنامهای برای روشن و خاموش کردن چراغها تنظیم کرد یا اینکه سیستم روشنایی را به ابزارهای هوشمند دیگر در ساختمان متصل نمود.
مزایای طراحی هوشمندسازی ساختمان
معمولا وقتی صحبت از هوشمندسازی میشود، سوال اغلب افراد این است که در صورت صرف هزینه برای استفاده از سیستم طراحی هوشمندسازی ساختمان از چه مزایایی میتوانیم برخوردار شویم. موارد زیر مهمترین مزایای هوشمندسازی سیستم روشنایی است.
- قابلیت برنامهریزی استفاده از سیستم روشنایی هوشمند
یکی دیگر از مزایای سیستم هوشمند روشنایی قابلیت برنامهریزی است. به طور مثال میتوانید سیستم روشنایی داخل ساختمان یا محوطه حیاط را از هم جدا کنید. به این ترتیب برنامهای برای سیستم روشنایی هوشمند تنظیم کنید که در ساعت مشخصی چراغهای محوطه بیرون از ساختمان روشن شوند.
- تنظیم میزان نور محیط
با نصب یک سیستم روشنایی هوشمند علاوه بر اینکه امکان روشن و خاموش کردن چراغها وجود دارد، میتوان سطح نور را هم تنظیم و میزان آن را کم و زیاد کرد.
- کاهش مصرف انرژی
یکی از مهمترین مزایای طراحی هوشمندسازی ساختمان، مدیریت هزینهها است. زیرا سیستم هوشمند استفاده از تجهیزات را محدود به نیاز میکند. یعنی فقط زمانی که به روشنایی نیاز دارید، چراغها روشن میشوند و در مواقع دیگر خاموش میشوند. به این ترتیب هزینههای مصرف انرژی کمتر میشود. در واقع با استفاده از سیستم طراحی هوشمندسازی ساختمان میتوان هزینهها را مدیریت کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات اشنايدر الكتريك با ما همراه باشید.
قیمت طراحی هوشمندسازی ساختمان چقدر است؟
یکی از دغدغههای کسانی که قصد هوشمند سازی ساختمان مسکونی، تجاری یا اداری دارند و میخواهند از سیستم روشنایی هوشمند استفاده کنند، این است که هزینه آن چقدر است و باید چه میزان بودجهای برای این کار در نظر بگیرند. واقعیت این است هزینه طراحی هوشمندسازی ساختمان ثابت نیست و تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد.
کیفیت لوازم و تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
ابزارها، سنسور، سیمهایی که برای طراحی هوشمندسازی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند، کیفیت متفاوتی دارند. استفاده از لوازم جانبی مرغوب و درجه یک باعث میشود احتمال آسیب و خرابی تجهیزات هوشمند کمتر شود و ماندگاری آنها افزایش پیدا کند. در این مطلب سعی کردیم شما را با طراحی هوشمندسازی ساختمان و مزایای استفاده از سیستم روشنایی هوشمند آشنا کنیم. امیدواریم با استفاده از این اطلاعات بتوانید یک زندگی آسوده را تجربه کنید و در میزان هزینههای مصرف انرژی صرفهجویی کنید.
طراحی خانه هوشمند؛ ارمغان عصر تکنولوژی
طراحی خانه هوشمند از جمله گزینههایی است که این روزها، طرفداران زیادی پیدا کرده است. درحقیقت، داشتن یک خانه هوشمند که خود از مواهب زندگی در عصر تکنولوژی است این روزها به نمادی از همگام شدن با حرکت جهان به سوی سرعت و مدرنیته قلمداد میشود. اگر شما هم به موضوع خانههای هوشمند و اجزا و سیستمهای مختلف آن علاقهمندید، این مطلب برایتان جذاب خواهد بود. در این مطلب قصد داریم شما را با طراحی خانه هوشمند و برخی از سیستمهای آن نظیر گرمایش و سرمایش هوشمند و کلید و پریز هوشمند آشنا کنیم. لطفاً تا انتها با ما همراه باشید.
خانهی هوشمند چیست؟
شما با شنیدن کلمهی هوشمند به یاد چه چیزی میافتید؟ شنیدن این کلمه، اغلب ما را بهیاد درهای دارای کنترل از راه دور و سیستم تهویهی خودکار میاندازد. اما خانهی هوشمند مفهومی بیش از این است. چنین خانهای، درحقیقت یک خانهی مدرن و فناوریمحور است که تمام اجزا و سیستمهای آن به صورتی هماهنگی و یکپارچه فعالیت میکنند تا زمینهی تأمین رفاه و آسایش بیشتر اهالی خانه فراهم شود. علاوهبراین، هوشمندسازی امنیت بیشتر، مصرف بهینهتر انرژی و کنترل بهتر اجزا و وسایل خانه را نیز با خود به ارمغان میآورد. امروزه بخشهای مختلفی از یک خانه را میتوان هوشمند کرد. روشنایی و سیستم نورپردازی، تهویه (سرمایش و گرمایش)، امنیت، ابزارهای صوتی و تصویری، درهای اصلی و داخلی، آبیاری باغچهها، استخر و جکوزی و... تنها بخشهایی از یک خانهی هوشمند هستند. بهنظر میرسد از بین تمام این موارد، سیستم برق و سیستم تهویه بیش از سایر اجزا و تجهیزات هوشمند مورد اقبال عمومی قرار گرفتهاند. در ادامه، نگاهی دقیقتر به این دو قابلیت یک خانهی هوشمند خواهیم پرداخت.برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سیستم هوشمند سرمایش و گرمایش با ما همراه باشید.
چرا باید به خانهی هوشمند روی بیاوریم؟
طراحی خانه هوشمند چه مزایایی دارد؟ برای پاسخ به این سؤال، باید به ابعاد مختلف یک خانهی هوشمند نگاه کنیم.
افزایش سطح ایمنی ساختمان
طراحی خانه هوشمند، یکی از بهترین راهکارها برای افزایش سطح ایمنی ساختمان است. با کنترل دقیق همهی بخشهای یک ساختمان، امنیت خاطر و آسودگی خیال ساکنان منزل افزایش خواهد یافت. کنترل وسیع ابزارهای مختلف روشنایی، تهویه و برق منزل، از بسیاری از خطرات احتمالی جلوگیری میکند. آتشسوزی، سرقت، آب گرفتگی، مصرف بیش از حد انرژی و... تنها برخی از این موارد هستند.
مدیریت بهینهی مصرف انرژی
کنترل همهجانبهی یک خانه، امکان بینظیری را در اختیار ساکنان آن میگذارد تا بتوانند حتی کوچکترین لامپ در انتهای زیرزمین را نیز تنها به سادگی یک لمس کردن، خاموش یا روشن کنند. همچنین کنترل سیستم گرمایش و سرمایش خانه تأثیر زیادی در مدیریت بهینهی مصرف انرژی خواهد داشت.
افزایش ارزش افزودهی ساختمان
طراحی خانه هوشمند، باعث افزایش ارزش افزودهی ساختمان خواهد شد و مالک میتواند آن را به قیمت بسیار بالاتری در مقایسه با خانههای معمولی به فروش برساند.
ازسیستم صوتی سقفی خانگی بیشتر بدانید
طراحی خانه هوشمند را به چه کسی بسپاریم؟
اگر قصد طراحی خانه هوشمند و استفاده از مزایای آن را دارید، این کار را به یک تیم متخصص و باتجربه بسپارید. چنین انتخابی، خیال شما را از اجرای درست و کامل کار آسوده کرده و از وقوع مشکلات احتمالی آتی جلوگیری خواهد کرد.
لبخند رضایت اهالی خانه از آسایش حاصل از هوشمندسازی خانه، نتیجهی مستقیم طراحی خانه هوشمند توسط یک گروه حرفهای است.