سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)

کنترل تمام تجهیزات الکترونیکی یک خانه و سیستم های هوشمند و هوشمند سازی در کنار مدیریت انرژی و برنامه ریزی منزل، یکی از ایده‌آل‌ترین گزینه‌ها برای یک ساختمان است که به صورت کلی به آن سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) گفته می‌شود. تعداد ساختمان‌های هوشمند و هوشمندسازی ساختمان BMS تا یک دهه گذشته بسیار محدود و تنها معطوف به قشر خاص با دهک بالا می‌شد. به عبارت بهتر تا چند سال پیش تنها خانه‌ها و ساختمان‌های لاکچری می‌توانستند در حد محدودی از تجهیزات هوشمند استفاده کنند؛ اما امروزه با رشد و گسترش فناوری‌های این حوزه و با توسعه تولیدات این بخش، امکان سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)  برای اغلب خانه‌ها و ساختمان‌های هر شهر و روستایی وجود دارد.پریز هوشمند اورویبو از نمونه محصولات برای مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) است.

امروزه بسیاری از افراد می‌توانند با یک هزینه مقرون به صرفه ساختمان خود را به تجهیزات مدیریت هوشمند مجهز کرده و از مزایای بی‌شمار سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)  بهره‌مند شوند. در این مقاله کوتاه قصد داریم درباره روش‌های هوشمندسازی ساختمان BMS، قیمت سیستم هوشمند ساختمان و مزایای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) صحبت کنیم.

در این مطلب به موارد زیر پرداخته می شود:

  • سیستم های اتوماسیون ساختمان
  • سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) 

هوشمندسازی ساختمان BMS، به مجموعه‎‌ای از اقدامات گفته می‌شود که با هدف بهینه‌سازی هزینه‌ها، کاهش مصرف انرژی، افزایش امنیت ساختمان و حفظ محیط زیست در یک ساختمان انجام می‌گیرد. شیوه کلی هوشمندسازی ساختمان BMS به این صورت است که به کمک سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی ، امکان برنامه ریزی دقیق و هوشمند برای شیوه کار تجهیزات الکترونیکی مختلف ساختمان فراهم شده و امکان مدیریت هوشمندسازی ساختمان BMS از راه دور نیز به وجود می‌آید.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) به کمک مجموعه‌ای از سنسورهای مختلف، کنترل‌گرهای خاص و امکانات نرم افزاری و سخت افزاری متفاوت، برنامه ریزی اعلام شده شما را مو به مو در ساختمان اجرا می‌کنند و با هوشمندسازی ساختمان BMS، ساختمان شما هوشمند شده و به نوعی خود ساختمان مدیریت تجهیزات برنامه ریزی شده را به عهده می‌گیرد. گستره مدیریت تجهیزات هوشمند شده ساختمان شامل موارد زیر خواهد بود:

• سیستم روشنایی و نور ساختمان

هوشمندسازی ساختمان BMS شامل حذف کلیدهای برق، هوشمندسازی پریزهای برق، کنترل نور طبیعی ساختمان به کمک سنسورها و روشن و خاموش شدن خودکار چراغ‌های ساختمان است.طراحی سیستم روشنایی هوشمند نیاز به تخصص دارد.

• سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان

هوشمندسازی ساختمان BMS با اتصال به تجهیزات سرمایش و گرمایش ساختمان و کنترل دمای محیط در تمام شبانه روز، دمای ساختمان را در حد برنامه ریزی شده شما ثابت نگاه داشته و در مصرف انرژی صرفه جویی می‌کند.

• سیستم کنترل ورود و خروج ساختمان

بخش کنترل تردد در ساختمان‌های اداری و امنیتی و موضوع کنترل از راه دور آیفون‌های تصویری هوشمند در این سیستم جای می‌گیرد.

• سیستم کنترل و مدیریت آسانسور

فناوری فراخوانی آسانسور، محدودیت توقف آسانسورها و استفاده از شیفت بندی خاص در استفاده از آسانسورها همگی شامل این سیستم هستند.

• سیستم کنترل تجهیزات امنیتی ساختمان

کنترل تجهیزات امنیتی ساختمان بشامل دوربین‌های مداربسته، دزدگیرها، تجهیزات اعلانی، کیت امنیتی ORVIBO و... همگی در این گزینه قرار دارند.

• سیستم کنترل تجهیزات ایمنی ساختمان

کنترل و مدیریت تجهیزات ایمنی ساختمان مانند سیستم‌های اطفا حریق، سیستم تشخیص دود و شعله و بسیاری از تجهیزات ایمنی دیگر، در این دسته از سیستم های اتوماسیون ساختمان قرار می‌گیرند.

• سیستم مدیریت تجهیزات الکترونیکی ساختمان

سیستم کنترل و مدیریت تجهیزات الکترونیکی مانند پرده‌های برقی ساختمان، کولر و اسپیلت، تلویزیون و رادیو، درب‌های کرکره‌ای و... تمامی تجهیزات الکترونیکی دیگر همگی در این دسته قرار دارند.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان

فرایند هوشمند سازی یک ساختمان شاید در نگاه اول یک هزینه مازاد به نظر بیاید؛ اما اگر کمی عمیق‌تر به موضوع نگاه کنیم، متوجه مزایایی خواهیم شد که تمام هزینه‌ها و زحمت‌های هوشمند سازی را به‌صرفه و عاقلانه می‌کند. در اینجا نگاهی به تنها بخشی از مزایای این کار خواهیم داشت:

 تحت نظر داشتن میزان مصرف انرژی تجهیزات مختلف: با استفاده از تجهیزات هوشمند مدیریت ساختمان شما قادرید میزان مصرف انرژی تمامی تجهیزات خانه خود را به طور مدوام مانتیور کرده و تحت نظر بگیرید.

 شناسایی تجهیزات معیوب و یا پر مصرف (محل نشت انرژی) : به کمک این سیستم هوشمند شما می‌توانید تجهیزات معیوب و یا پر مصرف را شناسایی کرده و از مدار خارج گردانید. به این وسیله استهلاک تجیزات زیرساختی ساختمان نیز به حداقل خواهد رسید.

 رسیدن به دما و رطوبت مطلوب: برنامه ریزی دما و رطوبت ساختمان و تعیین یک عدد ثابت برای کنترل هوشمند، باعث می‌شود در تمام چهار فصل سال دما و رطوبت مطلوبی را با حداقل اتلاف انرژی در ساختمان خود داشته باشید.

 در اختیار داشتن نور کافی و مناسب در تمام ساعات شبانه روز: سنسورهای هوشمند ساختمان با در نظر گرفتن نور طبیعی هر اتاق، میزان فعالیت چراغ‌های آن را مدیریت کرده و مصرف برق و میزان تولید نور غیر طبیعی را به حداقل می‌رسانند.

 امکان مدیریت تجهیزات از راه دور: تمامی تجهیزات الکترونیکی یک ساختمان هوشمند شده از راه دور با استفاده از تلفن همراه قابل مدیریت هستند. بنابراین شما می‌توانید از هر جای دنیا که هستید، تمامی تجهیزات و امکانات ساختمان خود را مدیریت کنید.

ا امکان کنترل تردد در تمام ساعات شبانه روز: آیفون‌های تصویری هوشمند، دوربین‌های مدار بسته هوشمند و درب‌ها و گیت‌های کنترل تردد، امکان مدیریت، نظارت و کنترل رفت و آمدها را به شما خواهد داد.

 صرفه جویی در مصرف انرژی: تمامی مزایای فوق شما را به سمت این موضوع سوق می‌دهد که میزان مصرف انرژی ساختمان خود را به شکل چشمگیری کاهش دهید.

 صرف‌جویی در هزینه‌های ساختمان: کاهش مصرف انرژی، کاهش استهلاک بخش‌های مختلف ساختمان و شناسایی به موقع تجهیزات معیوب، در نهایت هزینه‌های جاری ساختمان را به شکل چشمگیری کاهش خواهد داد.

 افزایش ضریب امنیت و ایمنی ساختمان: کنترل تردد، مدیریت سیستم‌های امنیتی و کنترل اعلان‌ها و سیستم‌های ایمنی ساختمان، سبب افزایش صریب امنیت و ایمنی ساختمان شده و احتمال بروز حوادث را به حداقل می‌رساند. یکی از کارهایی که به عنوان مثال در این راستا انجام می‌شود، قطع خودکار برق، گاز و آب ساختمان هنگام وقوع زلزله است.

سنسور گاز اورویبو برای افزایش ایمنی ساختمان کاربرد دارد.

سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی

سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی با کنترل و برنامه ریزی دقیق تمامی آیتم‌های ساختمان، هزینه‌های ساختمان را کاهش داده و در مدیریت صحیح مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست تاثیر بسزایی دارد. با استفاده از سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی که هم اکنون می‌تواند در اختیار تمام افراد قرار گیرد و در اغلب ساختمان‌ها نیز قابل اجرا است، شما می‌توانید به تمامی سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی داخلی و خارجی ساختمان خود کنترل داشته باشید و مدیریت کامل سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی را به عهده بگیرید. امکانات پر شماری که سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی برای شما به وجود می‌آورد، می‌تواند سطح جدیدی از رفاه را برای ساکنین یک ساختمان ایجاد کند.


سیستم های اتوماسیون ساختمان به بخشی آشنا و کاربردی در اغلب سازه‌های مدرن و امروزی تبدیل شده‌اند. مجموعه‌ای دارای قابلیت بالای هماهنگی با اجزای مختلف تجهیزات برقی ساختمان که ضمن اتصال به شبکه اینترنت مزایای فراوانی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.

سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی در شاخه‌های مختلف و با تجهیزات متنوعی شکل می‌گیرد که در مجموع سرعت، سهولت و صرفه‌جویی در مصرف انرژی را برای کاربران به همراه می‌آورد. به‌علاوه امکان کنترل یکپارچه و از راه دور این سیستم نیز از دیگر مواردی است که امنیت آسایش و راحتی را در سطح وسیعی به کاربران اهدا می‌کند.

در نوشتار پیش رو به بررسی سیستم های هوشمند سازی ساختمان یا BMS می‌پردازیم. قیمت‌ این تجهیزات نیز از دیگر مواردی است که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.

با ما تا انتهای مطلب همراهی کنید.


سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)






سیستم های اتوماسیون ساختمان

وقتی از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) سخن به میان می‌آید، نخستین تصویری که در ذهن نقش می‌گیرد سرعت و سهولتی است که از طریق به‌کارگیری سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی در کارها صورت می‌گیرد. اما این‌ها تنها مزیت‌های کاربرد اتوماسیون در ساختمان نیستند و موارد بسیار دیگری نیز با پیاده‌سازی این سیستم عملی می‌شود.

امنیت از بزرگترین و اصلی‌ترین مواردی است که با اجرای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) در محیط شکل می‌گیرد.

از کنترل ورود و خروج با سیستم دوربین‌های مداربسته اتوماتیک تا قفل و دستگیره‌های هوشمند و از تنظیمات روشنایی محیطی و باز و بسته شدن پرده‌ها تا کارکرد سیستم‌های اعلان حریق و تهویه مطبوع با کنترل هوشمند دما و بسیاری موارد دیگر هر یک به‌نوعی در شکل‌دهی این سیستم حفاظتی موثرند. به این ترتیب با نصب و به‌کارگیری سیستم های اتوماسیون ساختمان بدون نیاز به تجهیزات کلاسیک و نه‌چندان کارآمد دزدگیر و ضدسرقت و نیز امکانات ایمنی قدیمی، خواهید توانست از منزل، محل کار، شرکت یا مجموعه ورزشی خود در برابر این خطرات محافظت نمایید.

از نظر اقتصادی نیز، این سیستم‌ها به‌مراتب کارآمدتر و به‌صرفه‌تر بوده و ضمن ایجاد یک مجموعه هماهنگ و راحت، صرفه اقتصادی را نیز برای شما به ارمغان می‌آورند.

اما اینکه عملکرد اصلی اتوماسیون چیست و چه انتظاراتی از اجرای آن در ذهن داریم، موضوعی است که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت.

هدف از اتوماسیون ساختمان چیست؟

کنترل بهینه کلیه فعالیت‌های جاری در ساختمان و نظام بخشیدن به آنها از طریق سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) اصلی‌ترین هدف از اجرای اتوماسیون در ساختمان است. خانه‌ هوشمند یا اسمارت هوم ضمن بهره‌مندی از حداکثر امکانات موجود، بیشترین صرفه اقتصادی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی را نیز به‌دنبال دارد.

از مزایای مهم این سیستم آن است که در چنین مکانیسمی امکان نظارت خودکار و غیرخودکار یا دستی و توسط مدیریت ساختمان هر دو وجود دارد.

به این ترتیب امکان بهینه‌سازی اجرای سیستم های اتوماسیون ساختمان پدید آمده و هر جا علاوه بر سناریوی پیش فرض نیاز به اعمال تغییرات باشد، این کار توسط مدیر ساختمان اجرا می‌شود. گرچه این موارد نیز خالی از چالش نبوده و نیاز به استفاده از تکنولوژی مدیریت هماهنگ ساختمان دارد.

در ادامه مطلب به چالش‌هایی می‌پردازیم که در مسیر رسیدن به اتوماسیون ساختمان یا BMS و مدیریت هوشمند یا BAS (Building Automation System) با آن روبرو می‌شویم.

با ما همراه بمانید.

سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی و چالش های آن!

برای پاسخگویی به این پرسش که چالش های پیش روی هوشمندسازی چیست، لازم است ابتدا بدانیم برای اجرای مدیریت هوشمند ساختمان چه مسیری طی می‌شود؟ در کنار حضور الزامی اینترنت پرسرعت، بخش مهمی از این عملیات در واقع با کمک تراشه‌هایی انجام می‌شود که اطلاعات لازم را به مدیر ساختمان ارائه می‌دهند. این اطلاعات اغلب محدود و مشخص بوده و به پنل مرکزی هدایت کننده منتقل و در آنجا پایش می‌شوند. مانند زمانی که اطلاعات لازم در مورد روشنایی ساختمان، ایمنی قفل‌ها و موارد مشابه در چنین سیستمی رد و بدل می‌شوند.

در چنین حالتی وجود یک سیستم متمرکز مدیریت کمک زیادی به موفقیت در بهینه‌سازی مصرف نموده و کاربران را از سیستم‌های مدیریتی کلاسیک و منسوخ بی‌نیاز می‌کند. BAS همان روش متمرکز و یکپارچه‌ای است که با ارائه گزینه‌های مدرن اغلب فرایندهای اتوماسیون را بدون ورودی مستقیم اداره می‌کند.

این مزیت مدیر ساختمان را قادر می‌کند تا تمرکز خود را روی موضوعاتی که نیاز به توجه بیشتر و کامل دارند معطوف کند.

بررسی سیستم‌های روشنایی، قفل‌ها و دوربین‌های نصب شده بر روی درب‌ها از جمله این موارد هستند که در موفق‌ترین سیستم های اتوماسیون ساختمان مورد توجه و تمرکز قرار می‌گیرند.

هر یک از این موارد بسته به موقعیت مسکونی، تجاری یا اداری ساختمان و نوع کاربری آن اهمیت بیشتری می‌یابند.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) در چه ساختمان‌هایی کاربرد دارد؟

گاهی با شنیدن عبارت اسمارت هوم یا خانه هوشمند این تصور به وجود می‌آید که تجهیزات اتوماسیون ویژه منازل بوده و با سازه‌های دارای کاربری متفاوت ارتباط چندانی ندارد.

چنین تصوری از اساس غلط است!

اتوماسیون عموما در سازه‌های ساختمانی با هر نوع کاربری مورد استفاده قرار می‌گیرد و حتی در مواردی ساختمان‌های تجاری و اداری بیشترین مصارف آن را تجربه می‌کنند. تنها به شرط آنکه از سرعت کافی اینترنت برای راه‌اندازی این سیستم‌ها بهره‌مند باشند.

برای مثال تجهیزات روشنایی که با سیستم های اتوماسیون ساختمان اداره می‌شوند، بیشترین کاربرد جنبه تبلیغاتی نور و روشنایی با کمترین میزان مصرف انرژی را دارا هستند. به‌عبارتی با یک تیر چندین هدف را نشانه می‌روند: از یک سو جنبه قوی تبلیغاتی را تجربه کرده و بیشترین و مناسب‌ترین نوررسانی را در تابلوها و تجهیزات تبلیغاتی اجرا می‌کنند، از سوی دیگر این سیستم کمترین مصرف انرژی برق را داشته و صرفه‌جویی اساسی در هزینه‌ها را به دنبال دارد.

اتوماسیون ساختمان، تجربه مدرن کنترل از راه دور!

علاوه بر موارد ذکر شده در ساختمان‌های مجهز به BMS، مزیت بزرگ کنترل از راه دور در این سیستم برای کاربران متصور است. به این معنا که به دلیل اتصال این مجموعه به شبکه اینترنت جهانی، کاربران می‌توانند با استفاده از وای فای، گوشی همراه و یا تبلت به تجهیزات هوشمند ساختمان متصل شده و آنها را کنترل نمایند. به این ترتیب دوری مسافت مانع از هدایت شرایط در ساختمان مجهز به سیستم های اتوماسیون ساختمان نشده و قابلیت استفاده بهینه از این تجهیزات را کماکان در اختیار کاربران قرار می‌دهد.


سیستم های اتوماسیون ساختمان و مزایای آن

مزایای سیستم های اتوماسیون ساختمان آنقدر زیاد است که بدون شک بیان و تشریح همه آنها در مطلبی به این کوتاهی نمی‌گنجد. اما برخی از این موارد، به‌طرز آشکار و ملموسی قابل مشاهده بوده و بیشترین مزیت‌ها را برای کاربران به‌دنبال دارد.

در این بخش از مطلب مروری بر مهم‌ترین مزایای کاربردی سیستم‌های اتوماسیون در ساختمان خواهیم داشت.

قیمت سیستم هوشمند ساختمان

• هزینه‌های جاری ساختمان و قیمت سیستم هوشمند ساختمان

شاید در نخستین نگاه، تهیه و تامین این امکانات به‌دلیل قیمت سیستم هوشمند ساختمان هزینه‌بر به‌نظر بیاید. اما با نگاهی عمیق‌تر و از روی توجه درمی‌یابیم که با وجود این امکانات و برقراری سیستم اتوماسیون در منازل، ادارات و سایر واحدها، از مخارج جاری برای خدمات جانبی در ساختمان، هزینه‌های تاسیسات و سرایداری و بخش مهم و زیادی از هزینه های مربوط به شارژ ساختمان کم شده و در مجموع صرفه اقتصادی بالایی نصیب کاربران می‌شود.

• صرفه‌جویی قابل ملاحظه در مصرف انرژی:

به دنبال اجرای اتوماسیون در ساختمان و تنظیم مصارف انرژی در این سیستم، مصرف انرژی به‌طرز مشهودی کاهش یافته و کمک زیادی به محیط زیست و حفظ سلامت آن صورت می‌گیرد. این موضوع هم‌چنین فرصتی برای دوست‌داران طبیعت پدید می‌آورد تا ضمن با کاهش مصرف سوخت‌های ناسازگار و مخرب، آسیب به طبیعت را به حداقل رسانده و نقش مثبتی در این زمینه ایفا کنند.قیمت سیستم هوشمند ساختمان به دلیل صرفه جویی در مصرف انرژی قابل قبول است.

• صرفه‌جویی در زمان:

سرعت اجرای فرامین و عدم نیاز به تردد برای انجام کارها در سیستم های اتوماسیون ساختمان و نیز دسترسی آسان و بهینه به خدمات مختلف ساختمانی در اسرع وقت در این سیستم، سرعت بالا در زمان انجام کارها را به دنبال داشته و در زمان، به‌عنوان ارزشمندترین کالای عصر ما صرفه‌جویی چشمگیری می‌کند.

• کنترل‌پذیری و هدایت تجهیزات به‌کار رفته در ساختمان حتی از راه دور:

یکی از مهم‌ترین مزایای به کارگیری سیستم‌های هوشمند و اینترنتی موسوم به اتوماسیون در ساختمان، قابلیت کنترل و اداره آنها از راه دور است. این خاصیت به‌ویژه امروزه که اغلب مردم درگیر مشغله و کارهای روزانه هستند و زمان چندانی برای سرکشی به ساختمان و تجهیزات آن ندارند بسیار مفید است. از طرفی به‌دلیل بیشتر شدن سفرها و دوری محل کار و زندگی در برخی موارد، دسترسی به سیستم هدایت و کنترل از راه دور، مزیت بزرگی به‌شمار آمده و طرفداران زیادی یافته است.

• آسایش و راحتی فوق‌العاده و بی‌نظیر:

راحتی حاصل از کاربرد سیستم‌های هوشمند قابل قیاس با نمونه‌های کلاسیک نبوده و استفاده از این ملزومات، به‌طرز باورنکردنی روند زندگی را راحت‌تر می‌کند. اتوماسیون علاوه بر سرعت و سهولت بخشیدن به فرایند انجام کارها، آنها را با راحتی بیشتر و امنیت بالاتری نیز همراه نموده است.

• کاهش خطاپذیری و افزایش سطح ایمنی تجهیزات و امنیت بنا:

هنگامی که ساختمان خود را به BMS مجهز می‌کنید، هدایت مصرف بهینه و ایمن انرژی را به‌دست گرفته و ضمن محافظت از لوازم الکتریکی و الکترونیکی، کل ساختمان را نیز در برابر خطرات گوناگون از سرقت، آتش سوزی و انجماد و دیگر موارد مشابه محافظت می‌کنید.

• بهره‌مندی از سطوح بهداشتی بالاتر در جنبه‌های مختلف در سازه‌های مجهز به BMS:

از تصفیه و پالایش آب تا تهویه مطبوع و تنظیم سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی برای محافظت از سلامت ساکنین ساختمان و بسیاری موارد دیگر هر یک به‌نوعی در حفظ بهداشت و سلامت کاربران سیستم های اتوماسیون ساختمان موثرند.

در ادامه به تعریفی از هوشمندسازی ساختمان BMS می‌پردازیم؛ سپس انواع سیستم‌های هوشمند یک ساختمان را توضیح خواهیم داد.


بررسی فاکتور های مهم در قیمت سیستم هوشمند ساختمان

قیمت سیستم هوشمند ساختمان به چه عواملی بستگی دارد؟ هر چقدر به سمت جلو پیش می رویم، سیستم های هوشمند جای خود را بیشتر در زندگی ما باز می کنند. استفاده از سیستم های هوشمند در بخش های مختلف ساختمان امکان پذیر است. یکی از ابعاد استفاده از سیستم های هوشمند، قیمت آن هاست. قیمت ها به عوامل مختلفی از جمله شرکت تولید کننده، مدل دستگاه های هوشمند، نسل دستگاه هوشمند و بسیاری از فاکتور های دیگر بستگی دارد. برای اینکه با این دستگاه ها بیشتر آشنا شوید، در ادامه به ماهیت ساختمان هوشمند و عوامل موثر بر قیمت سیستم هوشمند ساختمان در بخش های مختلف می پردازیم.

ساختمان هوشمند

قبل از اینکه درباره قیمت سیستم هوشمند ساختمان صحبت کنیم، باید به ماهیت ساختمان هوشمند بپردازیم. در سال های دور، بسیاری از افراد حتی تصوری از ساختمان هوشمند نداشتند. این روز ها ساختمان هوشمند به یک واقعیت تبدیل شده است. این ساختمان ها را مدیون فناوری و گسترش علم هستیم. سیستم های اتوماسیون زیادی در بازار وجود دارند که برای هوشمند سازی ساختمان به کار می آیند. قیمت سیستم هوشمند ساختمان در هر یک از این دستگاه ها متفاوت خواهد بود. بسیاری از افراد ترجیح می دهند با پرداخت قیمت سیستم هوشمند ساختمان از مزایای آن بهره مند شوند و در یک ساختمان با قابلیت های هوشمند زندگی کنند. یک ساختمان هوشمند از هر نظر ایمن تر، کارآمد تر و قابل اعتماد تر است. در یک خانه هوشمند انواع تجهیزات و سیستم های هوشمند قرار گرفته اند. میزان استفاده از این دستگاه ها بر قیمت سیستم هوشمند ساختمان اثر می گذارد. هر یک از این دستگاه های هوشمند به شکل های مختلفی کار می کنند و قابل کنترل هستند. دستورات صوتی، اپلیکیشن، تایمر و هوش مصنوعی به شما کمک می کنند تا از این سیستم های هوشمند بهتر استفاده کنید. برای اینکه ساختمان را هوشمند سازی کنید، راه های زیادی وجود دارد. برای این کار می توانید از سیستم های روشنایی شروع کنید. هر کدام از بخش های ساختمان به نورپردازی نیاز دارند. پس از آن می توانید به مرور گزینه ها و امکانات هوشمند بیشتری را به ساختمان اضافه کنید. برای پرداخت قیمت سیستم هوشمند ساختمان به بودجه بندی و برنامه ریزی نیاز دارید.  

قیمت سیستم هوشمند ساختمان در بخش های مختلف

همانطور که اشاره کردیم بخش های مختلفی از ساختمان قابل هوشمند سازی هستند. پارکینگ، حمام، آشپزخانه، اتاق خواب و سالن پذیرایی هر کدام بخشی از ساختمان هستند که برای هوشمند سازی آماده اند. قیمت سیستم هوشمند ساختمان در هر یک از این بخش ها می تواند متفاوت باشد. برای اینکه در زمینه برآورد قیمت سیستم هوشمند ساختمان درست عمل کنید، باید بخش مورد نظر را مشخص کنید. از همین رو باید این نکته را در نظر بگیرید که کدام یک از بخش های ساختمان را هوشمند سازی خواهید کرد. در ادامه به معرفی هر یک از این بخش ها و هوشمند سازی آن ها می پردازیم.

قیمت سیستم هوشمند ساختمان در بخش پارکینگ

پارکینگ یکی از اصلی ترین بخش های یک ساختمان محسوب می شود. در این بخش از ماشین، موتور و وسایل نقلیه دیگری نگهداری می کنید که برای شما ارزشمند هستند. معمولا این بخش از ساختمان باید از ایمنی بالایی برخوردار باشد. درب ها و قفل هایی هستند که برای نصب به صورت ویژه در پارکینگ مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع درب باز کن ها با استفاده از ریموت و با دستور شما باز و بسته می شوند. درب هایی که برای پارکینگ استفاده می شوند، از مقاومت بالایی برخوردار هستند. آن ها از هر نظر در برابر سرقت از پارکینگ شما محافظت می کنند. به یاد داشته باشید که مدل های مختلفی برای درب پارگینگ هوشمند وجود دارد. قیمت سیستم هوشمند ساختمان متناسب با مدل درب پارکینگ فرق می کند.

قیمت سیستم هوشمند ساختمان در بخش باغ

در بسیاری از ساختمان های ویلایی بخش باغ یا باغچه برای هوشمند سازی وجود دارد. اگر به باغ و باغبانی علاقه دارید، از هزینه های آب و انرژی برق آگاه هستید. این هزینه ها با پرداخت قیمت سیستم هوشمند ساختمان در باغ کاهش پیدا می کنند. شرکت های تولید کننده سیستم های هوشمند، محصولاتی تولید می کنند که برای باغبانی بسیار کارآمد هستند. یکی از رایج ترین محصولاتی که در این جهت استفاده می شود، حسگر های آبیاری هستنند. علاوه بر آن سیستم روشنایی می تواند به زیبا تر کردن فضای باغ کمک کنند. سیستم روشنایی هوشمند در ابعاد مختلفی از جمله باغ ها مورد استفاده قرار می گیرد.


قیمت سیستم هوشمند ساختمان در اتاق خواب

اتاق خواب محلی برای استراحت و آرامش است. در این بخش از ساختمان هم وسایلی وجود دارند که برای هوشمندسازی ساختمان به کار می آیند. دو تا از این سیستم ها پرده هوشمند و آینه هوشمند هستند. این دو محصول شرایط مناسبی را برای استراحت و کار کردن در روز فراهم می کند. 

در نهایت مواردی که در بالا ذکر کردیم بخش کوچکی از سیستم های هوشمند ساختمان بودند. هر یک از آن ها توسط شرکت ها و با مدل های مختلفی تولید می شوند. همه این فاکتور ها بر قیمت سیستم هوشمند ساختمان اثر می گذارند. برای اینکه انتخاب درست و هوشمندانه ای داشته باشید، باید یک بودجه برای خود مشخص کنید و پس از آن مدل های مختلف سیستم های هوشمند را مورد بررسی قرار دهید. 

قیمت سیستم صوتی هوشمند خانگی به کیفیت آن بستگی دارد.


هوشمندسازی ساختمان BMS 

هوشمندسازی ساختمان یا انواع سیستم هوشمند ساختمان (Building Management System) نام داشته که به اختصار به آن BMS هم می‌گویند. در این نوع سیستم، بخش‌های مختلفی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به سخت افزارها، نرم افزارها، سیستم‌های مانیتورینگ و کنترل‌های یکپارچه‌ای اشاره کرد که با یکدیگر در ارتباط و تعامل هستند. بنابراین،انواع هوشمندسازی ساختمان BMS از این ابزارها و بخش‌ها استفاده کرده تا قسمت‌های مختلف یک ساختمان یا خانه را بررسی و کنترل نموده و در صورت لزوم به قسمت‌های مختلف ساختمان، فرامین و دستورهایی ارسال کند.

با این شیوه، بخش‌های مختلف ساختمان قادر خواهند بود تا ضمن ارتباط بهینه و مناسب با یکدیگر، از هدر رفت و مصرف بی رویه انرژِی جلوگیری کنند. به عنوان مثال، انواع سیستم هوشمندسازی ساختمان BMS می‌تواند بر عملکرد درها و باز و بسته بودن آن‌ها، سیستم‌های روشنایی، سیستم تهویه مطبوع در قسمت‌های مختلف ساختمان، ورود و خروج ساکنین و دیگر افراد، پرده اتاق ها، سیستم‌های صوتی و تصویری و در نهایت سیستم‌های حفاظتی و ایمنی، نظارت لازم را انجام داده و با صدور فرامین مختلف، آن‌ها را کنترل کرده و در بهینه سازی عملکردها و مصرف انرژی، نقش محوری ایفا نماید.

کلام پایانی...

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) و اتوماسیون ساختمان امروزه به‌عنوان بخش جدانشدنی از زندگی مدرن مطرح هستند. در کنار چالش‌های مطرح برای هوشمندسازی ساختمان BMS از قبیل نیاز به اینترنت پر سرعت و قیمت سیستم هوشمند ساختمان، مزایای بسیار سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) برای کاربران غیرقابل چشم‌پوشی است. تا جایی که در مجموع می‌توان گفت سیستم‌های هوشمند، طلایه‌دار قرن نو و مدرنیته در دنیای امروزی ما هستند.

برای اطلاع از قیمت سیستم هوشمند ساختمان با کارشناسان ما تماس بگیرید. لیست قیمت سیستم هوشمند ساختمان را از کارشناسان دریافت کنید.


تجهیزات bms 

تجهیزات bms چیست و چه مزایایی دارند؟ این تجهیزات بخشی از سیستم هوشمند موجود در یک ساختمان هستند. آن ها به شما کمک می کنند تا تحت یک سیستم یکپارچه، کل ساختمان را کنترل می کنند. با استفاده از این سیستم می توانید هزینه های موجود را تا حد زیادی کاهش دهید. این تجهیزات راهی برای صرفه جویی در انرژی و جلوگیری از آسیب به محیط زیست است. علاوه بر همه این فاکتور ها، راحتی کاربران و تضمین رفاه آن ها از اصلی ترین مزیت هایی است که می توانیم برای این تجهیزات نام ببریم. با این حال این بخش کوچکی از مزایای این سیستم به حساب می آید. در ادامه درباره مزایا و ماهیت تجهیزات bms بیشتر صحبت می کنیم.

مزایای تجهیزات bms

با استفاده از سیستم و تجهیزات bms می توانید به صورت یکپارچه کل ساختمان و تجهیزاتی مثل سیستم تهویه مطبوع، سیستم امنیت ساختمان، سیستم روشنایی و... را کنترل کنید. به طور کلی bms مخفف سیستم مدیریت ساختمان است. در این سیستم حسگر هایی تعبیه شده است که کنترل ساختمان و شرایط موجود در ساختمان را راحت می کنند. استفاده از تجهیزات bms مزایای زیادی برای شما دارد. هزینه کم، راحتی کاربر، کنترل و حفاظت از محیط زیست از جمله مزایایی است که می توانیم به صورت خلاصه برای تجهیزات bms نام ببریم. 

صرفه جویی در هزینه ها

هر کسی دوست دارد که هزینه ها را کاهش دهد. این کار با استفاده از تجهیزاتی مثل تجهیزات bms امکان پذیر خواهد بود. با استفاده از این تجهیزات، سیستم تهویه مطبوع و روشنایی فقط در شرایط لازم شروع به کار می کنند. این فرایند کار از هدر رفتن انرژی می کاهد. به طور کلی با استفاده از bms می توانید تا 40 درصد از مصرف انرژی در طول روز بکاهید. 

شرایط بهینه کار

در هر ساختمانی برای اینکه ساکنین عملکرد خوبی داشته باشند، دمای موجود در ساختمان بسیار مهم است. کنترل آب و هوای داخل ساختمان دقیقا کار تجهیزات bms است. این سیستم به شما اجازه می دهد تا فضای داخلی را در یک شرایط دمایی و رطوبت مشخصی نگه دارید.

کنترل همیشگی ساختمان

با استفاده از تجهیزات bms می توانید در طول هفته و در تمام 24 ساعت شبانه روز شرایط داخل ساختمان را کنترل کنید. عموما سیستم های هوشمند ساختمان به دستگاه های هوشمند شما یعنی گوشی همراه و تبلت وصل می شوند. 

راحتی کاربران

شاید مهم ترین مزیت و هدف استفاده از تجهیزات bms تضمین راحتی و رفاه ساکنین یک ساختمان باشد. با استفاده از این تجهیزات می توانید در طول روز و در زمان هایی که بیرون از ساختمان هستید، سیستم های هوشمند را کنترل کنید. 

ماهیت تجهیزات bms

شاید بهتر باشد که درباره ماهیت تجهیزات bms هم صحبت کنیم. این روز ها خصوصا در ساختمان های لوکس از سیستم های هوشمند زیادی استفاده می شود. تجهیزات bms شامل سیستم مدیریت ساختمان است. این تجهیزات وظیفه مدیریت و کنترل تهویه مطبوع، سیستم گرمایش، روشنایی و کنتور های انرژی را بر عهده دارند. وجود bms در کنار دستگاه های هوشمند ساختمان، زندگی روزمره و کنترل آن را راحتمی کند. 

برای آشنایی بیشتر با هوشمندسازی ساختمان BMS همراه ما باشید.


سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی و کاربرد آن

سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی چه تاثیری بر زندگی روزمره شما می گذارند؟ در طی سال های اخیر سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی راه خود را به زندگی شما باز کرده اند. در بسیاری از ساختمان های لوکس و ویلا ها از این دستگاه ها استفاده می شود. شرکت های تولید کننده، این محصولات هوشمند را با طراحی های مختلف به بازار عرضه می کنند. قیمت سیستم هوشمند ساختمان در هر یک از این مدل ها متفاوت است. برای اینکه با این سیستم بیشتر آشنا شوید، در ادامه درباره مزیت های سیستم مدیریت هوشمند، انواع سیستم های هوشمند و قیمت سیستم هوشمند ساختمان صحبت می کنیم.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) و مزیت آن

نگهداری و بهره وری بیشتر از ساختمان برنامه هر معماری است. از همین رو آن ها هوشمندسازی ساختمان BMS را در برنامه خود قرار می دهند. سیستم های اتوماسیون ساختمان با استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) به بهترین شکل کنترل می شوند. برای اینکه در این راه موفق شوید، باید از نرم افزار های هوشمندسازی ساختمان BMS استفاده کنید. با استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) از مزایای زیادی بهره مند خواهید شد. صرفه جویی در هزینه ها یکی از اصلی ترین مزایایی است که می توانیم درباره هوشمند سازی ساختمان BMS به آن اشاره کنیم.

کاهش هزینه های انرژی با سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)

یکی از اصلی ترین مزایای هوشمندسازی ساختمان BMS کاهش هزینه های جاری در ساختمان است. سیستم هایی که به انرژی برق و گاز نیاز دارند، با هوشمندسازی ساختمان BMS بهتر کار می کنند. سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) به صورت واضح بر کاهش هزینه ها اثر می گذارد.

افزایش بهره وری با هوشمندسازی ساختمان BMS

استفاده از دستگاه هایی مثل سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) به شما کمک می کند تا هم از سیستم های اتوماسیون ساختمان و هم از خود ساختمان بیشترین بهره را ببرید. شما می توانید هوشمندسازی ساختمان BMS را در انواع ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی پیاده سازی کنید. با استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) دستگاه ها بدون اختلال و خرابی خاصی کار می کنند. با این سیستم در زمان استفاده از سیستم های اتوماسیون ساختمان متوجه افزایش بهره وری خواهید شد.

هزینه نگهداری کمتر با هوشمندسازی ساختمان BMS

با هوشمندسازی ساختمان BMS هرگونه آسیب و اختلالی در کار سیستم های اتوماسیون ساختمان پیش آید، شما متوجه آن خواهید شد. به این شکل قبل از اینکه خسارت های بیشتر متوجه سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی شود، از خرابی آگاه خواهید شد. همه فاکتور هایی که درباره مزیت هوشمندسازی ساختمان BMS ذکر کردیم، بخش کوچکی از امتیاز های این سیستم بود.

انواع سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی

شرکت های تولید کننده سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی محصولات متنوعی را تولید می کنند. سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) برای کنترل انواع سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی طراحی شده است. برای اینکه سیستم های اتوماسیون ساختمان را انتخاب کنید، باید به فاکتور قیمت سیستم هوشمند ساختمان و ویژگی های ساختمان توجه داشته باشید. شرکت های تولید کننده دستگاه هوشمند و سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) برای بخش های مختلف ویلا یا ساختمان محصول طراحی می کنند. خرید سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) در کنار دستگاه های هوشمند ضروری است.

قیمت سیستم هوشمند ساختمان و عوامل موثر

قیمت سیستم هوشمند ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. دستگاه های هوشمند هر کدام با ویژگی های مختلف تولید شده اند. هر چقدر این سیستم پیشرفته تر باشد، قیمت سیستم هوشمند ساختمان هم افزایش پیدا می کند. شرکت های تولید کننده سیستم های اتوماسیون ساختمان آن ها را برای بخش های مختلف ساختمان تولید می کنند. یکی از رایج ترین و کاربردی ترین سیستم های هوشمند وانواع هوشمند سازی به سیستم روشنایی برمی گردد. بسیاری از آن ها از راه دور قابل کنترل هستند. هر چقدر این کنترل پیشرفته تر باشد، قیمت سیستم هوشمند ساختمان در بخش روشنایی بیشتر می شود. سیستم سرمایشی/گرمایشی مدل دیگری از سیستم های اتوماسیون ساختمان هستند. کنترل از راه دور می تواند یکی از مزایای سیستم های اتوماسیون ساختمان باشد. در صورت وجود این امکان، قیمت سیستم هوشمند ساختمان افزایش خواهد داشت. قابلیت یکپارچه سازی ویژگی مهم دیگری است که در برخی از سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی وجود دارد. قیمت سیستم هوشمند ساختمان در این شرایط متفاوت خواهد بود. در صورت یکپارچه شدن سیستم های اتوماسیون ساختمان می توانید همه آن ها را در یک زمان فعال یا غیر فعال کنید. این یکپارچه سازی مزیت مهمی است که بر قیمت سیستم هوشمند ساختمان هم اثر دارد. سیستم های اتوماسیون ساختمان از جهات مختلف به راحتی و بهره وری شما کمک می کنند. 

در نهایت با سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی می توانید از مزایای زیاد آن بهره بگیرید. این سیستم ها بهره وری از ساختمان را تا حد زیادی افزایش می دهند. سیستم های هوشمند و انواع هوشمند سازی تنوع زیادی دارند. انتخاب هر یک از آن ها به سلیقه شما و شرایط ساختمان بستگی دارد.

هوشمندسازی نویان، شرکت معتبر هوشمند سازی ساختمان و بهترین خدمات را به شما ارائه می دهد.

هوشمندسازی ساختمان BMS و امکانات آن

 هوشمندسازی ساختمان BMS کوتاه‌شده عبارت Buildings Management System، به‌معنای سیستم مدیریت ساختمان است. این سیستم کمک می‌کند تا شما کنترل همه اجزای ساختمان خود را از راه دور و نزدیک در دست بگیرید. این کار از راه اینترنت صورت می‌گیرد و ابزار کنترل آن نیز گوشی، تبلت، لپتاپ یا پنل‌های لمسی سیستم‌های مختلف هوشمندسازی ساختمان است. سیستم BMS به هوشمندسازی بخش‌های مختلف سازه‌ها و تجهیزات آنها می‌پردازد. سیستم روشنایی اتوماتیک یکی از امکاناتی است که سیستم هوشمندسازی در اختیار شما می‌گذارد. بهره بردن از کلید و پریز لاکچری نیز امکان کنترل سیستم روشنایی را برایتان مهیا می‌کند. 

 آشنایی با سیستم هوشمندسازی ساختمان BMS

BMS یا سیستم هوشمندسازی ساختمان نیاز زندگی و جامعه امروز دنیا است. اجرای این سیستم در سازه‌های مختلف، کنترل تجهیزات یک ساختمان اداری یا مسکونی را در دست می‌گیرد. وسایل الکتریکی، مکانیکی و حفاظتی از نمونه تجهیزاتی هستند که با سیستم هوشمندسازی ساختمان به کنترل شما درمی‌آیند. سرمایش، گرمایش و تهویه هم از دیگر اجزای این سیستم به شمار می‌روند.

امکانات هوشمندسازی ساختمان BMS

 سیستم مدیریت هوشمند ساختمان امکانات مختلفی در اختیار شما قرار می‌دهد: سیستم روشنایی اتوماتیک. سیستم سرمایش و گرمایش و تهویه هوشمند. کنترل پرده‌های برقی. کنترل سیستم آبیاری سازه. کنترل وسایل الکتریکی. کنترل سیستم صوت و تصویر در سازه. حفاظت از ساختمان در برابر ورود افراد ناشناس. باخبر ساختن افراد در زمان بروز خطری مانند ورود غیرمجاز، نشت گاز و آتش‌سوزی. بهینه‌سازی مصرف انرژی. کنترل هوشمند پارکینگ‌ها. کنترل دوربین‌های مداربسته.

طراحی هوشمندسازی ساختمان BMS

هوشمندسازی یک سازه نیاز به طراحی دارد. در ابتدا، کارشناسان BMS با دیدار از سازه مورد نظر شما، نقاط کنترل آن را شناسایی می‌کنند. پس از آن به بررسی نقشه‌های معماری و برق‌کشی، و بررسی جایگاه قرارگیری اجزای مکانیکی سازه می‌پردازند. پس از تهیه نقشه، لیست تجهیزات مورد نیاز سازه شما مشخص می‌شود و هوشمندسازی آپارتمان یا سازه ویلایی شما آغاز می‌گردد.

معرفی برخی از اجزای هوشمندسازی ساختمان BMS

 همان‌طور که اشاره کردیم، هوشمندسازی ساختمان شامل تجهیزات زیادی است. حسگرهای مختلف، دوربین‌های هوشمند و ترموستات‌های تنظیم دما‌ از نمونه اجزای سیستم هوشمندسازی ساختمان است. یکی از بخش‌های ساختمان که هوشمندسازی آن دارای اهمیت بسیار است. این سیستم نیاز به تجهیزاتی مانند کلید و پریز لاکچری دارد که در ادامه مطلب به آن می‌پردازیم.




برای مشاوره و دریافت بهترین قیمت با ما در ارتباط باشید
Download Area Find store